Kulinarne popisy uczniów z Polski i Malty
07 Kwiecień 2017
- kategoria:
- Aktualności
Kulinarny konkurs MasterChef Erasmus+ odbył się w czwartek, 6 kwietnia w Zespole Szkół Specjalnych w Słupi pod Kępnem. W zabawie udział wzięli uczniowie miejscowej placówki oraz ich koledzy z Malty.
Już od 3 kwietnia ZSS w Słupi pod Kępnem gości grupę uczniów z rodzicami i nauczycielami z zaprzyjaźnionej szkoły Guardian Angel Secondary Education Resource Centre z Malty. Obie placówki biorą udział w projekcie kulinarnym programu Erasmus+, który zakłada wymiany międzynarodowe w celu zapoznania się ze zwyczajami, tradycyjnymi potrawami i kulturą partnerskiego państwa.
Kulinarna rywalizacja wzbudziła ogromne emocje, a zakończyła się wynikiem remisowym. Nagrody w imieniu samorządu powiatowego wręczył uczestnikom naczelnik Wydziału Zarządzania Projektami i Promocji Powiatu - Marcin Wiśniewski.
Nie znaleziono galerii.