Konkurs na najlepszy obiekt turystyki na obszarach wiejskich w Wielkopolsce
- kategoria:
- Aktualności
Konkurs na najlepszy obiekt turystyki na obszarach wiejskich w Wielkopolsce
Już od 1 marca 2017 roku można składać aplikację do XI edycji Konkursu na najlepszy obiekt turystyki na obszarach wiejskich w Wielkopolsce, którego organizatorem jest Urząd Marszałkowski Województwa Wielkopolskiego. Głównym celem jest wyróżnienie najlepszych przykładów turystyki wiejskiej.
W konkursie mogą wziąć udział właściciele obiektów, stowarzyszenia, fundacje, które mają ciekawe inicjatywy prowadzone na terenach wiejskich Województwa Wielkopolskiego.
Proces aplikacji jest bardzo prosty, wystarczy zgłosić obiekt, dołączyć do niego materiał zdjęciowy danego obiektu i wskazać jedną z trzech kategorii :
- Gospodarstwo agroturystyczne w funkcjonującym gospodarstwie rolnym.
- Obiekt bazy noclegowej o charakterze wiejskim.
- Obiekt na terenach wiejskich o charakterze np. terapeutycznym, edukacyjnym, rekreacyjnym, itp. wykorzystujący tradycje i walory wsi.
Szczegółowe informacje dotyczące XI edycji konkursu (regulamin, arkusz zgłoszenia obiektu, kryteria oceny, oświadczenie o wyrażenie zgody na udział w konkursie), znajdują się w na stronie: https://www.umww.pl/departamenty_departament-rolnictwa-i-rozwoju-wsi_agroturystyka
Dla laureatów konkursu i wyróżnionych przewidziano atrakcyjne nagrody finansowe o łącznej wartości 88 000 zł. Dodatkowo wszyscy finaliści i zwycięzcy są promowani na wiele różnych sposobów, np. w prasie lokalnej, telewizji regionalnej, portalach internetowych, mediach społecznościowych, wydawnictwach.
Formularze zgłoszeniowe, należy składać do dnia 15 maja 2017 r. osobiście lub drogą pocztową na adres:
Urząd Marszałkowski Województwa Wielkopolskiego
Departament Rolnictwa i Rozwoju Wsi
al. Niepodległości 34, 61 - 714 Poznań.
z dopiskiem; „KONKURS AGROTURYSTYCZNY”.
Obsługę konkursu prowadzi:
Departament Rolnictwa i Rozwoju Wsi Urzędu Marszałkowskiego Województwa Wielkopolskiego
Justyna Kubiatowicz, tel. 61 626 65 20, e-mail: